Зв'язатись з нами
TelegramViber
FiNDCAR
FiNDCAR

сервіс по підбору
автомобілів з пробігом

с 10:00 до 20:00 без вихідних
|

АВТОБЛОГ

Чи потрібно взимку прогрівати авто? Поради від FindCar

Чи потрібно прогрівати авто взимку і до якої температури? І яке до має відношення Автопідбір Київ

При підборі авто під ключ або разовому огляді, автоексперти від FindCar завжди запитують власника як і скільки він прогріває авто взимку, чи правильно і коректно працює пічка та інші питання.

Звідки взагалі з'явився міф про те, що авто треба прогрівати аж до робочої температури? Зараз автопідбір Київ від FindCar допоможе з усім розібратися.

Все дуже просто, за часів молодості наших батьків, практично всі авто були з карбюратором, а він, поки не прогріється, ніяк не забезпечуватиме правильну суміш, як результат, авто просто може затихнути під час роботи. Автоексперти від FindCar застали такі авто і чудово пам'ятають що таке підсмоктувач і як ним користуватися.
Сучасні авто оснащені інжектором, а він не вимагає такого тривалого часу прогріву.
До того ж, всі сучасні авто оснащені розумними мізками, які зовсім не просто так перші 2-3 хвилини після холодного старту тримають оберти близько 1500 за хвилину.

Яка шкода тривалого прогріву авто до робочої температури? Зараз FindCar автопідбір Київ все розповість.

Справа в тому, що самі стінки гільз і поршнів змащуються масляним туманом, який з'являється від удару колінвала об мастило, яке знаходиться в піддоні. Конструкція двигуна розрахована так, що оптимальна кількість мастила потрапляє на стінки при 1500-2000 обертах двигуна за хвилину, це основний режим громадянської їзди. А при робочій температурі двигуна обороти опускаються до 600 на хвилину, а іноді і нижче. Як наслідок найголовніша деталь двигуна - поршень, виявляється в ситуації масляного голодування. Так, іноді можна зустріти двигуна з масло-форсунками, але при підборі авто під ключ такі авто не дуже часто зустрінеш, це деякі двигуни тойоти, хюндай, джип тощо.

Від цього потенційно може з'явитися така погана ситуація як утворення задир на стінках циліндрів (що при автопідборі під ключ ми часто і зустрічаємо), позбутися яких допоможе тільки капітальний ремонт. Так, у пробці ситуація не набагато краще може бути, але все ж таки, ми обов'язково радимо зробити огляд ендоскопом порожнини циліндра двигуна, при покупці авто, господарі яких люблять гарненько прогріти авто в мороз перед виїздом. Особливо це стосується тих двигунів, де стінки циліндрів зроблені з алюмінію.

Щодо прогріву дизельних двигунів ситуація аналогічна. Дуже багато дизелів в мінус 10 навіть не дійдуть до робочої температури, а так і стоятимуть і торохтітимуть на холодну хоч цілу годину. При автопідборі комерційного дизельного транспорту в Києві ми все ще зустрічаємо таку штуку як Вебасто.

Також зверніть увагу, при виїзді до Європи, там для любителів прогріти авто є штраф

Під час автопідбору Київ від FindCar ми завжди звертаємо увагу на коректність роботи пічки. Чому це важливо? Справа в тому, що причин поганої роботи багато, деякі можуть бути такими, що дуже погано вже вплинули на роботу самого двигуна, після чого йому може допомогти лише капіталка.Це може бути і забитий радіатор (проблема WAG), залита замість охолоджування дивна рідина яка замерзає (часто зустрічається на авто з грузії), проблеми з помпою (стосується всіх старих авто, а у випадку 1,8 двигуна від WV ще й дуже дорога заміна), недостатній рівень охолоджувальної рідини, що погано для всього двигуна, та й банальні проблеми з електроніки, втомлений моторчик пічки, втомлений актуатор пічки та інші.

Також зверніть увагу, якщо ви їздили на механічній трансмісії в мінус 20, як автоексперти від FindCar, то помітили, що навіть важіль рухається дуже туго. Уявляєте, наскільки складніше двигуну це все обертати. А тепер подумайте, в якому вигляді мастило в сучасних гідротрансформаторах.

Автопідбір Київ від FindCar звертає вашу увагу, що прогрітий двигун це ще не все авто, у вас є гальма, шини, патрубки, купа різних гумок, прокладок і ущільнювачів, це вимагає плавного прогріву на ходу.

Отримайте допомогу експертів у підборі авто
Залишіть заявку і наші менеджери зв'яжуться з вами найближчим часом
Зв'язок через телеграм
«Натискаючи кнопку, ви даєте згоду на обробку персональних даних і погоджуєтесь з політикою конфіденційності»
Контакти
FiNDCAR
Автопідбір Київ
(093)-169-08-37
з 10:00 до 20:00 без вихідних