Зв'язатись з нами
TelegramViber
FiNDCAR
FiNDCAR

сервіс по підбору
автомобілів з пробігом

с 10:00 до 20:00 без вихідних
|

АВТОБЛОГ

Коли міняти Гуму на літню та зимову? Поради від FindCar автопідбір

Щороку, для всіх автомобілістів настає один несподіваний день, коли випадає перший сніг.

Ще у цей день називають днем з'їзду любителів літньої гуми.
Іноді можна бачити прямі масштабні дтп, великі пробки по всьому місту, багатогодинні черги на шиномонтаж.

Автоексперти завжди в такі дні бачать, що вже найближчим часом додасться на багатьох авто тайванських фар і бамперів, косметичних підкрасів не в колір і багато іншого.

Так коли ж варто перевзутті авто так щоб зробити все обдумано? Автоексперти від FindCar радять це робити за розкладом увімкнення та відключення опалення. Все дуже просто.

Зазвичай ця подія відбувається близько 15 жовтня та 15 квітня. У погоди бувають звичайно винятки, але FindCar автодобір радить вже наприкінці вересня подивитися в якому стані стара зимова гума, або вибирати нову.

Не варто слухати знайомих, які розповідають, що гуму треба міняти, коли вже буде мінусова температура, що поки сніг не випав, то можна кататися на літній гумі та інші дурниці. Літня гума на те і називається літньою що їздити на ній варто влітку! Літні шини ефективно працюють за температур вище 18 градусів. Одного разу може виявитися так що навіть на сухій дорозі при +5 градусах літня шина просто не чіпляється при екстреному гальмуванні, що вже говорити про дощову погоду і опале листя на дорозі, яке тільки може погіршити ситуацію.

Якісні шини та своєчасність ним експлуатації це питання безпеки, тому ми при автопідборі завжди звертаємо на це велику увагу.

Те саме стосується моменту перевзуття із зимової гуми на літню. Найбільші черги на шиномонтажі навесні можна виявити вже аж у травні, коли температура часом сягає 30 градусів. Якщо так трапилося, що при автопідборі ми порадили до покупки авто на зимових шинах в теплу погоду, обов'язково повідомляємо покупця про те, що влітку на зимових шинах їздити так само небезпечно як і взимку на літніх. Коли на вулиці +30 зимова шина при екстреному гальмуванні просто пливе.

Також дивимося на наявність другого комплекту шин, якщо заявлено, що він на дисках, то перевіряємо, чи відповідають диски авто, яке продається, не тільки розбовтування, а й виліт диска. Також намагаємося, при супроводі угоди купівлі-продажу, подбати про те, щоб другий комплект шин був переданий разом з авто. Ато так іноді трапляється що підбір авто був зроблений максимально якісно, на СТО все було ідеально, але продавець не поспішає віддавати зимову гуму.

Також варто відзначити, що стан та наявність другого комплекту шин це важливий фактор для торгу при автопідборі. Комплект хороших шин, навіть у популярних розмірах, коштує близько 500 доларів, а у кожного авто мають бути комплект і зимових, і літніх шин... У преміальних розмірах і високо брендових шин ціна легко може перевалити за 1000 доларів.

Також FindCar не радить брати зимову гуму. Найчастіше ціна необґрунтовано висока, стан такої гуми рідко знаходиться на високому рівні. До того ж така гума може мати приховані дефекти, які можуть проявитися на шиномонтажі або вже при подальшій експлуатації.

При автопідборі так іноді трапляється, що у підібраного авто є комплект зимової шипованої гуми, в такій ситуації автоексперт FindCar обов'язково повідомить потенційного власника про особливості володіння авто з такими шинами.

Як правильно вибрати зимову гуму автоексперти від FindCar розкажуть в окремій статті.
Отримайте допомогу експертів у підборі авто
Залишіть заявку і наші менеджери зв'яжуться з вами найближчим часом
Зв'язок через телеграм
«Натискаючи кнопку, ви даєте згоду на обробку персональних даних і погоджуєтесь з політикою конфіденційності»
Контакти
FiNDCAR
Автопідбір Київ
(093)-169-08-37
з 10:00 до 20:00 без вихідних