Зв'язатись з нами
TelegramViber
FiNDCAR
FiNDCAR

сервіс по підбору
автомобілів з пробігом

с 10:00 до 20:00 без вихідних
|

АВТОБЛОГ

Чи варто купувати авто із уже встановленим ГБО?

При автопідборі для нас це сумнівний фактор.

Почнемо по порядку. Навіщо потрібно ГБО? Звичайно для економії фінансових витрат, оскільки автомобільний газ коштує в півтора-два рази дешевше ніж традиційний бензин. Для яких авто доцільно встановлювати ГБО, та для будь-яких. Але ж є нюанси!

При автопідборі ми точно не рекомендуємо для покупки розглядати авто з гбо на прямому впорскуванні, особливо якщо це ще й турбодвигун. Справа в тому, що в такому випадку система вибудована так що газ впорскується в циліндр одночасно з бензином, у пропорції 30 відсотків бензину, і 70 газу. Але справа в тому, що при тривалій такій експлуатації відбувається незворотні процеси з форсунками прямого упорскування від локального перегріву форсунок. А при автопідборі, навіть у Києві, це не так просто діагностувати, тому що дістати форсунку завдання дороге і складне, а перевірити їх можна тільки на стенді. Тоді форсунки починають неправильно розпорошувати бензин, як результат суміш у циліндрі виходить бідна, що погано позначається на стані випускним клапаном і загрожує дорогим ремонтом ДВС.

Самі ДВС із ГБО часто ходять навіть краще ніж просто на бензині, справа в тому, що при згорянні газу не утворюється такої кількості продуктів розпаду, які бруднять мастило. Траплялися випадки коли при автопідборі в Києві наші автоексперти зустрічали авто з гбо, яке після заміни мастила проїжджало 2-3 тисячі км і мастило залишалося чистим. На бензині, ми всі знаємо, яке воно вже було б.

Коли ГБО реально заощаджує гроші?
Якщо ви хочете придбати кросовер з об'ємом двигуна 2-2,5 літра, на звичайному чотирициліндровому двигуні і при цьому робити багато міжміських переїздів, то не буде взагалі економічним порівняно з дизелем. Бо витрата в кросовера по трасі на 110-140 км/год може легко бути легко близько 15 літрів газу, у той час як у дизеля близько 7 літрів виходить +-одноково по затратах. Ось де точно ГБО економить це міська їзда, бо витрата тих же 12-15 газу, куди простіше, ніж 10-11 дизеля. При автопідборі ми завжди уточнюємо для яких цілей ви купуєте авто та де плануєте його експлуатувати.

При автопідборі під ключ ми часто зустрічаємо дорогі гбо, з крутими форсунками, розумними мізками, але це все нікчемно, коли встановлював і налаштовував рукожопий майстер. Бо коли бачиш, що форсунки врізані десь у середині впускного колектора, то на цьому можна закінчувати огляд авто перед покупкою.

Що стосується іменитих сервісів з установки ГБО, то немає жодних гарантій правильної установки або правильного налаштування ГБО. При підборі авто у Києві ми зустрічаємо авто, які проїхали на газу кілька тисяч кілометрів і вже вигорів каталізатор. А при зверненні до гарантійного сервісу виявилося, що такого співробітника вони вже не мають. І каталізатор доводилося відновлювати вже за свої гроші. Так само при зверненні у великі сервіси з банальними пропустками запалювання, майстер налаштовує та відправляє кататися, через певний час проблема з'являється знову. При повторному візиті на той же сервіс, вже інший майстер каже, що перший налаштував все неправильно. І так по колу. Тому при автопідборі авто з ГБО ми завжди дуже детально намагаємося дізнатися про всю історію.

Як порахувати доцільність встановлення ГБО. Головними факторами при цьому буде витрата палива та середньорічний пробіг авто. Якщо ви їздите по 5-7 тисяч кілометрів на рік, і через 2-3 роки збираєтеся змінювати авто, а витрата по місту у вас 7 літрів, то спокійно катайтеся собі на бензині. Але якщо ми знайшли такий вам хороший автомобіль з уже встановленим гбо, то насолоджуйтесь усіма принадами даної ситуації.

Також варто обов'язково враховувати дуже важливий фактор, що не всі авто можна буде продати із уже встановленим ГБО. Ось яка нормальна людина купить мерседес w223 із встановленим гбо, або панамеру. Але зовсім інша справа, якщо це Прадо або ЛЗ 200.

З великою впевненістю можемо сказати, що хорошим варіантом при автопідборі авто в Києві є авто зі встановленим заводським ГБО. Можете самі ознайомитися з варіантами авто на авторі, там часто бувають пробіги по 600-800 тисяч км. Головне знайти таке авто з реальним пробігом близько 100 тисяч. Переважно це є корейський автопром. Але ми періодично зустрічаємо і Рено на заводському газі, і Volkswagen та комерційні Мерседеси. Заводський газ має низку переваг, там встановлено п'яте покоління ГБО, що не вимагає додаткових витрат на бензин для прогрівання редуктора. Але в цьому ж і їх недолік, на жаль газ у каністру не набрати, а якщо залили дуже поганої якості газ, то так просто його не злити. Але зараз є сервіси, які за 500 доларів можуть додати в такі авто ще й класичний бензин. Звертаємо вашу увагу на те, що такий варіант це теж переобладнання авто, що вимагає реєстрації в сервісному центрі та сертифікації.

Так що FindCar радить добре подумати, чи варто підбирати таке авто, як і де його перевіряти, чи варто самому встановлювати газ на авто та інші фактори.
Наша компанія допоможе підібрати вам бажане авто.
Отримайте допомогу експертів у підборі авто
Залишіть заявку і наші менеджери зв'яжуться з вами найближчим часом
Зв'язок через телеграм
«Натискаючи кнопку, ви даєте згоду на обробку персональних даних і погоджуєтесь з політикою конфіденційності»
Контакти
FiNDCAR
Автопідбір Київ
(093)-169-08-37
з 10:00 до 20:00 без вихідних